Referenties

 • Q6 Ultra elektrische sportrolstoel

  Q6 Ultra elektrische sportrolstoel

  Mede door de geweldige service van Commandeur bij de aanschaf van mijn B600, had ik al vrij snel besloten om mijn sportrolstoel óók bij Commandeur aan te schaffen. Ik heb de Ultra uitgekozen omdat deze een middenwiel aandrijving heeft, maar ook omdat deze gewoon naar buiten kan waardoor hij eventueel ook als alternatieve stoel te gebruiken is als mijn ADL bijvoorbeeld een lekke band heeft.

  Na 4 maanden geld inzamelen d.m.v. diverse fondsen en een door mijn ouders georganiseerde veiling had ik dan eindelijk het volledige bedrag bij elkaar en kon de stoel besteld worden. Commandeur is eerst nog even bij mij langs geweest om de details te bespreken en een maand later is de stoel op een hockeytoernooi afgeleverd en zijn terplekke nog even de puntjes op de i gezet.

  Ik heb de stoel nu al een aantal weken en ik krijg hem steeds beter onder controle. Ik kan de rest van het team weer bijhouden en ik weet nu ook zeker dat ik mijn kwetsbare aanpassingen op mijn B600 niet sloop. Commandeur, bedankt!

   

  November 2015

  • Zo'n foute stoel zal mij niet meer gebeuren

   Zo'n foute stoel zal mij niet meer gebeuren

   Mijn rolstoel carrière ben ik begonnen met de Leader van Ligtvoet.

   Eigenlijk nooit geen problemen mee gehad en voor festivals ideaal vanwege zijn enorme bereik in de hoogte. Een stevige betrouwbare en stille stoel, alleen is deze niet meer leverbaar.

   Nadat deze vervangen moest worden was ik niet goed op de hoogte van wat er zoal op de markt was.

   Logischerwijs kreeg ik een elektrische rolstoel uit het WMO pakket.

   Al snel bleek hoe ik verwend was met de Leader, want de problemen met de nieuwe stapelden zich op.

   Het verhuizen naar een andere gemeente was mijn redding om van mijn huidige probleem stoel en rammelbak af te komen.

   Zo'n foute stoel zal mij niet meer gebeuren en ging zelf op zoek naar wat het huidige aanbod was.

   Mijn pakket van eisen heb ik terug gevonden in de OttoBock B600.

   Een sterke snelle (15km) betrouwbare (al 3 jaar zonder problemen) rammelloze stoel.

   Heeft alle bedenkbare opties, zo heb ik voorvering in de vork wat ideaal is op bestrating.

   Met de B600 kom ik makkelijk onder alle tafels maar ook in zijn bereik in hoogte is hij de kampioen.

   De mijne is ook zeer compact ondanks dat ik ook nog mijn beademing achterop heb hangen.

   In zijn totale omvang blijft mijn stoel binnen de maten 120 cm lang en, 70 cm breed en 109 cm hoog.

   Dit zijn de maten uit de EU regel 2001-85 waaraan een rolstoel moet voldoen om mee te mogen met stads of streekvervoer oftewel het ov.

   Vele stoelen van tegenwoordig noem ik Mecano (technisch speelgoed) stoelen, allemaal moertjes en boutjes die los trillen.

   Het ziet er vaak ook niet uit, de OttoBock heeft zijn instellingen vernuftig geïntegreerd en blijft daardoor een sierlijke stoel.

    

   Een tevreden rijder.

   Dave Brussé

   • En dat in een keer, echt geweldig

    En dat in een keer, echt geweldig

    Ik heb de ziekte SMA II. Dit is een progressieve spierziekte waardoor ik afhankelijk ben van een elektrische rolstoel. Daardoor ben ik zeer beperkt in mijn doen en laten en vooral beperkt in het sporten. Mijn doel is beter te worden in mijn sport (rolstoelhockey) om zo ook mijn sociale netwerk te vergroten. Daar heb ik uiteraard een behendige snelle elektrische sportrolstoel voor nodig om deze sport zo goed mogelijk te kunnen beoefenen, en waarin ik ook goed ondersteund wordt en veilig kan zitten tijdens de wedstrijd.

     

    De gemeente biedt hier weinig mogelijkheden in, het budget wat de gemeente beschikbaar stelt is in de verste verte niet toereikend, alleen een budget voor een handbewogen sportrolstoel, maar ik ben afhankelijk van een elektrische rolstoel. CRT begreep de situatie en heeft het uiteindelijk mogelijk gemaakt, samen met behulp van Ortho Innovatief, (sponsor van de zitorthese) dat ik nu kan sporten met een super elektrische sportrolstoel de Q6000Z. Ik ben nu veel beter in het veld, kan korter draaien,de motoren raken niet oververhit en ben veel compacter, sneller en stabieler.

    Het op maat maken van de sportrolstoel is een kort traject geweest, goede communicatie, goed opgenomen wat mijn wensen waren en dat alles resulteerde in een perfecte rolstoel. En dat in een keer, echt geweldig,  nog nooit eerder meegemaakt.

     

    Groeten Dena

     

    Reactie ouders:

    De nieuwe sportstoel is een zeer goede, positieve ontwikkeling voor onze dochter, zij kan zich nu echt verder ontwikkelen in haar sport. Ze voelt zich er veel positiever en zelfverzekerder door.

      

    • Mijn nieuwe sportstoel Q6000Z

     Mijn nieuwe sportstoel Q6000Z

     De passing vooraf verliep goed. Wat het bij de tussenpassing makkelijker maakte.

     Toen we langskwamen in jullie showroom voor de tussenpassing waren mijn ouders en ik eerst en vooral heel blij met de gastvrijheid waar mee je ons ontvangen hebt.

     De tussenpassing verliep naar wens, ik zat meteen redelijk goed. Er moesten wel wat elementen versteld worden. 

     Door jullie kennis van de rolstoel was dat geen probleem en werd alles vlot in orde gebracht. Je legde ons ook goed uit hoe we zelf alles kunnen bijregelen.

     Ook de eerste uitleg over de bediening van het Q-logic besturingssysteem was goed en duidelijk.

     Na een testrit in jullie atelier werd de snelheid ook juist ingesteld naar mijn wensen.

     Bij de levering die sneller gebeurde dan verwacht werden nog wat details bijgeregeld.

     Daarna heb je duidelijk uitgelegd hoe ik de codes van de afstandsbedieningen van de multimediatoestellen kon programmeren in het Q-logic besturingssysteem.

     Over de Q6000Z ben ik heel tevreden. Mijn aanpassingsperiode om met een midwielaandrijving te leren rijden was van korte duur.

     De maximumsnelheid van deze rolstoel voldoet zeker aan mijn wensen en met op zijn minst 15,5 km/h haalt hij 1 km/h meer dan bij de beschrijving van de rolstoel.

     De rolstoel houdt goed zijn rechte lijn en draait goed. Zeer goede sportrolstoel dus.

      

     Vriendelijke groeten,

      

     Mark   

      

     • Dat heb ik bij bedrijven lang gemist

      Dat heb ik bij bedrijven lang gemist

      Goedemiddag Paul en Richard,

       

      Bedankt voor de mogelijkheid om vandaag langs te kunnen komen en wat dingen uit te proberen met de C1000DS. Ik weet nu dat ondanks mijn achteruitgang er nog mogelijkheden zijn om te blijven rijden/zitten. Zelfs als ik vaker en meer moet liggen tijdens het rijden. Door het mee schuiven van het werkblad naar achteren kan ik er straks altijd bij. Dit maakte mij erg blij en een mooi vooruitzicht.

      10 jaar geleden zeiden de artsen dat door een medische fout ik nooit meer zou kunnen zitten. Ik heb het tegendeel bewezen en wil ondanks de achteruitgang dit zolang mogelijk volhouden.  Ook heb ik de speciale besturing uitgeprobeerd, vlak verzonken in een werkblad. De mini joystick met kommetje hielp mij om niet verkrampt te raken maar moet ik wel mee leren rijden. (gelukkig ben ik nog niet zo oud!)

      De tweede mini joystick kon ik nauwelijks in beweging krijgen dus dat was geen optie.

       

      Heel erg bedankt voor al het meedenken.

      Dat heb ik bij bedrijven lang gemist.

       

      vr gr Caroline

        

      • Mijn nieuwe Q6000Z sportstoel

       Mijn nieuwe Q6000Z sportstoel

       Ik ben Marloes, 22 jaar, keeper bij BISO '65 uit Breda en heb sinds eind maart een Quantum Q6000Z via Commandeur RT. Ik hockeyde hiervoor nog met mijn ADL-rolstoel, maar deze werd veel te traag om op niveau te kunnen blijven spelen. Ik heb lang uitgesteld om voor een sportrolstoel te gaan, aangezien ik nogal wat aanpassingen nodig heb en hierdoor ook veel geld moest inzamelen om deze te kunnen betalen. Ik ben al gauw bij de Quantum Q6000Z  terecht gekomen, doordat ik deze al een aantal keer op toernooien had gezien en ik had opgemerkt dat er echt geen bal doorkomt bij deze stoel. Een belangrijk criterium voor een keeper natuurlijk! Hierdoor kwam ik bij Paul Commandeur terecht.

       Eerst heb ik een gesprek gehad om zo een offerte te kunnen maken. Hierin kwam naar voren dat mijn situatie, met bijvoorbeeld een elektrische hoofdsteun, vrij ingewikkeld was, maar dit was geen probleem voor Paul. Hij wilde de aanpassingen helemaal zelf maken. Nadat ik het bedrag toegezegd had gekregen van een aantal fondsen na heel wat maanden, kon hij de stoel bestellen. De rolstoel was na 8 weken binnen en een aantal weken daarna waren ook de aanpassingen klaar. Na een eerste passing moesten er nog een aantal kleine dingen veranderd worden. We hadden echter weinig tijd, doordat er over een week een internationaal toernooi in Praag op de planning stond. Ik had de rolstoel net op tijd om één keer te oefenen en toen ging ik er al mee naar Praag. Dit toernooi was dankzij mijn nieuwe sportrolstoel waar de ballen heel moeilijk langs komen een groot succes. Ik werd op 1 doelpunt na net geen beste keeper van het toernooi.

       Verder ben ik nu heel benieuwd naar hoe het in de competitie zal gaan die bijna van start gaat. Ik hoop dat we als team veel profijt gaan hebben van mijn nieuwe stoel. De snelheid kan ik wel gebruiken, aangezien de goaltjes 30cm breder zijn geworden en ik nu als keeper ook meer in het veld mee kan doen. Op de training klagen mijn teamgenoten in ieder geval al veel dat er geen bal doorheen komt, maar dit is natuurlijk alleen maar goed! Ondanks de complexiteit van mijn zithouding is dit geen probleem geworden en de sportrolstoel bevalt dan ook super!  

       • Mijn B600 voor dagelijks gebruik

        Mijn B600 voor dagelijks gebruik

        Mijn Belize van een jaar oud en voldeed niet meer omdat er veel te veel speling in het kantelframe zat. Daardoor kon ik niet de hele dag zitten en lag ik halve dagen op bed. Hier wordt niemand blij van en daarom ben ik op zoek gegaan naar een stoel die hier geen last van had. Ik heb toen een week een B600 op proef gehad en deze beviel eigenlijk perfect. Commandeur RT heeft de zitting van mijn duwstoel hier tijdelijk opgebouwd waardoor ik ook nog in mijn Belize kon zitten.

        Na lange discussies tussen de gemeente, de dealer en mijn ergotherapeut was er dan eindelijk toestemming om de B600 te gaan bestellen. Toen ging het allemaal heel erg snel en was mijn stoel binnen 3 weken bij Commandeur RT. Zij hebben toen direct mijn Belize opgehaald en mijn B600 1,5 dag later 's avonds (compleet met orthese, wegdraaibaar werkbladsysteem, werkblad op maat, HMC joystick, display met omgevingsbesturing en handverwarming) bij mij afgeleverd.

        De aflevering is nu ruim een jaar geleden en ik wil nooit meer uit mijn B600! Als mijn schermpje een fout aangeeft, mail of bel ik Commandeur RT altijd eerst voordat ik mijn dealer inschakel. Eigenlijk komt de dealer dus alleen regelmatig langs om mijn banden te vervangen!

         

        Groeten Sophie   

        • De hoofd voetbesturing voor mijn dochter

         De hoofd voetbesturing voor mijn dochter

         Onze dochter is een meervoudig gehandicapt meisje van ruim nu 17 jaar, ze is geboren met een kleine hersenbeschadiging. Ze kan niets zelfstandig zoals lopen, staan of eten, maar ze is heel gezellig en ze weet wat ze wil. Sinds haar 14 jaar zit ze op het OCR Roessingh, daar meteen aangekaart of er mogelijkheden waren voor een elektrische rolstoel, in haar geval een rolstoel met hoofdbesturing om zelf eens te bepalen waar ze heel wilt.

         Mijn gemeente wilde eerst een proefperiode, waarbij een rolstoel van Commandeur Revalidatie techniek uitgeprobeerd moest worden. Een Q6000Z met hoofdbediening en veel nodige extra’s, dingen die voor ons nu al normaal zijn. De afspraak was, eerst de doelstellingen halen, dan pas aanvragen en bestellen. En die doelstellingen halen, dat deed ze al heel snel! Wat ook heel erg prettig was, was dat de gemeenteambtenaar heel erg met haar betrokken is en haar ook een keer heeft gezien. Zij weet nu ook waarom ze iets nodig heeft.

         Het mooie van de rolstoel is dat ze zelf kan rijden, in haar geval dan niet alleen, maar ze kan wel zelf bepalen waar ze heen wil. Erg jammer vind ik het wel dat we hier niet eerder mee zijn begonnen. Het duurt nu allemaal veel langer, ze werd namelijk erg “verwend”. Wij rijden haar altijd overal heen, als we er eerder mee begonnen waren zou zij nu veel verder zijn geweest in haar ontwikkeling. Nu is ze nog snel afgeleid, maar het gaat steeds weer beter.

         Wat ook wel erg leuk is dat mensen hier in de buurt je aanspreken van hoe gaat dat nou eigenlijk, mijn dochter vind dat gepraat nooit zo leuk, maar vinden het wel erg knap van haar dat ze dat al kan. 

          

         Groet Annet

         • Graag wil ik verwoorden hoe blij ik ben met de C 1000 DS

          Graag wil ik verwoorden hoe blij ik ben met de C 1000 DS

          De C1000DS voor buiten en binnen:


          Graag wil ik verwoorden hoe blij ik ben met de C 1000 DS die ik sinds mei 2012 in gebruik heb gekregen en waar ik inmiddels 4200 km mee heb gereden. Ik had gevraagd om een stabiele, zeer wendbare rolstoel waar ik per dag minimaal 50 km mee kon afleggen en die minimaal 10 km per uur kon rijden.
          De C 1000 DS (14km/u) maakt dit en nog meer tot realiteit voor mij.
          Met deze stoel kan ik niet alleen dagtochten maken van meer dan 50 km in een voor mij comfortabele houding, ook in gebouwen, op terrasjes etc. kan ik door de grote wenbaarheid , het direct achteruit kunnen rijden en de compactheid van deze rolstoel veel beter uit de voeten. Ik wilde graag een rolstoel waarbij ik met laag water in de rivieren toch van de pontveren gebruik kan maken, nu dat lukt prima en in stand 5 ben ik weer heel snel boven op de dijken, ook heuvels en bruggen zijn prima te nemen. De vering van deze stoel is voor mij heel plezierig en ik hobbel heel wat af  op (onverharde) fietspaden door bos en heide. Ik gebruik deze stoel ook veel tijdens het kamperen voor dat waar ik thuis een trippelstoel en sta-op-stoel gebruik. De C 1000 DS is voor mij een rolstoel waar ik wat mee kan.


          Met vriendelijke groet,
          Ank Veenhuijsen 

          • Een tevreden A200 rijder

           Een tevreden A200 rijder

           De inklapbare A200:

            

           Ik rij al meer dan een jaar in mijn A200 en ik blijf enthousiast. Ik val op onder andere rolstoelers met mijn mooie kleine en compacte stoel. Dat is ook één van de redenen dat ik deze elektrische rolstoel wilde hebben. Hiermee kan ik uitstekend terecht op feestjes, recepties, restaurants, in kleine liften en kleine winkeltjes en sta nergens in de weg. 

           Een andere reden dat ik deze stoel wilde, is dat hij snel demontabel is waardoor hij makkelijk meeneembaar is in elke auto, zelfs in een Smart! In 3 minuten zet mijn man 'm in elkaar. Geen (rolstoel)bus voor ons! Ook kan ik 'gewoon' mee en uit met vriendinnen in hun auto's.

           Ik rij met de A200 binnen en buiten, neem drempels en zit, ondanks dat hij demontabel is, goed ondersteund in deze stoel. En nu mijn man zijn rug slechter wordt, hoeft hij mij niet meer te duwen. En ik heb mijn vrijheid!

           Conny, een blije A200-rijder

             

 

Hulp bij uw PGB aanvraag

Het aanvragen van een Persoons Gebonden Budget (PGB) voor uw elektrische rolstoel is per 1 januari 2015 veranderd. Download PGB aanvraag

 (PDF), waarin wij de regels voor u duidelijk op een rijtje hebben gezet.

 


Een PGB aanvraag heeft vele valkuilen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Vraag daarom ons speciale stappenplan aan Stapsgewijs naar een succesvolle PGB aanvraag.


 

Nieuws

 • Supportbeurs 2018

  Supportbeurs 2018
  Commandeur Revalidatie Techniek staat ook in 2018 weer op de supportbeurs.   
 • In Control

  In Control
  Kinderen hebben snel hun elektrische rolstoel onder controle, maar heeft u controle over de keuze van hun elektrische rolstoel?
 • Supportbeurs 2016

  Supportbeurs 2016
  Ook dit jaar verwelkomen we u graag op de Supportbeurs 2016.